Svet
6572 ogledov

Silovito neurje povzročalo obilne težave

neurje hrvaška PrtScr Crometeo
Nevihte so nevšečnosti povzročale tudi ponoči. Danes pa naj bi se razmere le umirile.

Medtem ko nalivi, ki so ponoči zajeli Slovenijo, niso povzročili večjih težav, je bila slika precej drugačna na Hrvaškem, kjer trenutno dopustuje tudi veliko Slovencev. 

Okoli 19. ure je neurje zajelo hrvaško Istro. V Pulju so bile zaradi obilne količine padavin nekatere ulice zalite. Na območju Vrsarja je močan veter, izmerili so tudi hitrosti višje od 100 kilometrov na uro, podiral drevesa. V kampu Orsera je eno od dreves padlo na prikolico in poškodovalo avtomobil. 

Na Malem Lošinju je voda zalila nekaj gostinskih objektov. O podobnih težavah poročajo tudi iz Zadra in okolice. 

Velike težave so imeli tudi v Splitu, kjer so podrta drevesa zapirala ceste, poškodovala so tudi več vozil. Veter je podiral tudi električne drogove, zato so bili na območju Trogirja brez električne energije. 

Strašno nevrijeme u Splitu

Posted by Crometeo on Friday, August 2, 2019

Pristojni so dobili okoli 130 prijav primerov, ko je močno vzvalovano morje na kopno naplavilo čolne in druga plovila. Prijave so večinoma podali ljudje, ki so bili na teh plovilih, ali očividci. Po podatkih službe za reševanje z morja v nobenem od primerov ni prišlo do poškodb. 

Danes ne pričakujejo podobnih silovitih neurij. Vremenoslovci napovedujejo, da bo ob Jadranu precej jasno. Drugod bo nekaj več spremenljive oblačnosti, popoldne pa bo nastalo nekaj ploh in neviht. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Boychee 18:54 03.avgust 2019.

    V Sv. Petru je nekomu, ki je reševal svoj čoln, le ta odtrgal nogo.