Svet
3307 ogledov

Silovito neurje razdejalo kamp

Nekatere kampe so evakuirali.

Silovita neurja z močnim vetrom so včeraj zajela tudi severno Italijo in Avstrijo. Po poročanju italijanskih medijev je bilo poškodovanih več ljudi, po neurju na otoku Albarella blizu Benetk pogrešajo enega moškega.

Na italijanski obali Jadranskega morja je po neurjih, ki so zajela kraje Caorle, Jesolo, San Michele al Tagliamento ter Portogruaro pomoč v bolnišnicah poiskalo več kot 50 ljudi, poroča STA. Lažje so jih poškodovali predmeti, ki jih je s seboj nosil močan veter. Težje pa se je poškodovala ženska , na katero je blizu Benetk padlo drevo. Tako je veter razdejal priljubljeni kamp Camping Capalonga v bližini Lignana.

Avtokamp evakuirali

Tudi na avstrijskem Koroškem je v avtokampu v Möllbrücku veter prevrnil več počitniških prikolic, tri ljudi pa so poškodovale veje, ki so padle z dreves. Avtokamp so nato evakuirali.

V okolici Spittala je močan veter odkrival strehe in podiral drevesa, ki so padla na več avtomobilov in potrgala žice na daljnovodih. Zaradi podrtih dreves je bilo po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA zaprtih več cest na avstrijskem Koroškem, pa tudi na Tirolskem in v zvezni deželi Salzburg.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.