Svet
1609 ogledov

Silovito trčenje vlakov, več deset mrtvih

trčenje potniškega in tovornega vlaka v bližini kraja Larissa v Grčiji
1/4
Epa
Potniški vlak, na katerem je bilo okoli 350 potnikov, je trčil s tovornim vlakom.

V bližini mesta Larissa v Grčiji sta ponoči trčila potniški vlak s približno 350 potniki in tovorni vlak. Potniški vlak je potoval iz Aten proti Solunu, medtem ko je tovorni vozil v nasprotni smeri. Zakaj je prišlo do trčenja, še ni jasno, piše BBC. 

Vlaka sta čelno trčila, po trčenju je eden od vagonov zagorel. 

Po do zdaj znanih podatkih je umrlo več kot 30 ljudi, več deset je ranjenih. Reševalci se trudijo dokopati do preživelih. 

Eden od preživelih je opisal dogajanje po trčenju. Vagon, v katerem je bil, se je prevrnil, nato pa ga je zajel še ogenj. "Slišali smo velik pok," je Stergios Minenis povedal za Reuters. "Sledilo je 10 sekund kot iz nočne more. Prevračali smo se v vagonu, dokler nismo pristali na boku, nato se je vse umirilo. Zajela nas je panika. Ogenj. Takoj je zagorelo. Ko smo se prevračali, nas je opeklo. Ogenj je bil vsenaokrog," je povedal. 

Angelos Tsiamouras je za lokalne medije povedal, da je bilo trčenje kot potres. 

trčenje potniškega in tovornega vlaka v bližini kraja Larissa v Grčiji | Avtor: Epa Epa

Guverner regije Thessaly, Kostas Agorastos je za državno televizijo dejal, da je prišlo do zelo močnega trčenja. "Grozna noč je ... Težko je opisati prizore." 

Na kraju dogodka je okoli 150 gasilcev in 40 reševalnih vozil. Pogoji za reševanje so bili zelo oteženi, je pojasnil tiskovni predstavnik gasilcev Vassilis Varthakoyiannis.

Število mrtvih bo zelo verjetno še naraslo. "V življenju še nisem videl česa takega. Tragedija," je za AFP stanje opisal izčrpani reševalec in dodal, da je med razbitinami še vedno veliko ljudi, na žalost precej tistih, ki so podlegli poškodbam. 

trčenje potniškega in tovornega vlaka v bližini kraja Larissa v Grčiji | Avtor: Epa Epa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Kmodri 09:25 01.marec 2023.

    Tudi zelo varen prevoz lahko postane smrtno nevaren,! Sožalje svojcem!