Svet
24 ogledov

Silvio bo bivši plačeval le 1,4 mio.

Silvio Berlusconi Francesca Pascale EPA
Nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi je po dolgem času s sodišča odkorakal zadovoljen. Sodišče je namreč prepolovilo znesek, ki ga mora mesečno plačevati nekdanji ženi.

Malo manj je najbrž z odločitvijo sodišča zadovoljna Veronica Lario. Sodišče je namreč ugodilo pritožbi Silvia Berlusconija in znesek mesečne preživnine znižalo s treh milijonov evrov na 1,4 milijona evrov. 

Lani je sodišče določilo, da mora Berlusconi Larievi plačevati 3 milijone evrov mesečno. Berlusconi je odločitev takrat ostro kritiziral in dejal, da so odločitev sprejele "tri feministične in komunistične sodnice". Sodišče je zdaj ugodilo njegovi pritožbi za znižanje preživnine, vendar pa se lahko 57-letna Lariova na odločitev pritoži. Pravni postopki glede ločitve nekdanjih zakoncev Berlusconi sicer še niso zaključeni.

Stalni gost sodišč

Berlusconi je sicer v zadnjih letih stalni gost italijanskih sodiščih. Poleti je bil zaradi davčne utaje obsojen na leto dni zaporne kazni, a je zaprosil za prestajanje kazni z opravljanjem družbeno koristnega dela.

Na razsodbe v več drugih sodnih postopkih, v katerih so ga med drugim spoznali za krivega nezakonitega prisluškovanja in plačevanja za spolne odnose z mladoletnico, pa se je Berlusconi pritožil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.