Svet
8 ogledov

Sin filmarja med džihadisti

Lucas Kinney Youtube
Lucas Kinney, sin hollywoodskega veterana se bori med džihadisti v Siriji, in sicer na strani Al Nusre, tamkajšnje veje Al Kaide.

26-letni sin Patricka Kinneya se po pisanju časnika The Sun bori med džihadisti v Siriji. Bil je krščen katolik, potem pa leta 2013 spremenil veroizpoved in prekinil študij v Leedsu. Z očetom se je preselil na Dunaj, kjer so ga islamisti radikalizirali.

Spremenil je ime, zdaj se imenuje Abu Basir al-Britani, in odšel med borce džihada v Sirijo. Bori se na strani Al Nusre, nastopil je v nekaj njihovih posnetkih. Kot piše The Sun, je bil pripravljen žrtvovati svoje življenje in se vpisal na seznam samomorilskih napadalcev, kjer je na čakanju. V posnetku, ki je zaokrožil na svetovnem spletu, je svojo namero po pripravljenosti za samomorilski napad vendarle spremenil, povedal je, da zato, ker z ženo pričakujeta otroka.

Njegov oče Patrick Kinney je sodeloval pri filmih, kot so Pogumno srce, Indiana Jones in Rambo 2.

Komentarjev 3
  • h3o 11:56 25.februar 2016.

    Nora Angelabi rekla, tudi take moramo sprejeti med sabo...zaradi kulture. Nihče pa ne vidi da ima ta človek ideje, ki jih je prebral v koranu

  • Papaja Popi 11:09 25.februar 2016.

    Če je tak bedak pa naj ga opašejo z samomorilskim jopšičem.Aja, si je premislil, ker pričakuje otroka.Naj počaka, da otrok zraste.............

  • marabunta 11:00 25.februar 2016.

    ko se ti skisajo možgani, ......