Svet
157 ogledov

Sin najbolj brutalnega siciljanskega mafijca šokiral javnost

Giuseppe Salvatore Riina Facebook
Obsojeni član italijanske mafije, katerega oče je veljal za najbolj brutalnega od vseh šefov siciljanske mafije, je šokiral javnost, ko v pogovoru za RAI na račun mafije ni izrekel niti ene žal besede, svoje otroštvo pa je opisal kot “lepo”.

Giuseppe Salvatore Riina je sin nekoč najbolj iskanega italijanskega kriminalca Salvatora “Tota” Riine, zloglasnega šefa Cosa Nostre. Sin je napisal knjigo o svojem odraščanju in pri tem dobil priložnost, da jo promovira v enem izmed najbolj gledanih terminov televizije RAI.

Med pogovorom niti enkrat ni pokritiziral očetovih postopkov, odbil je, da mafija sploh obstaja. Ko ga je voditelj Bruno Vespa pozval, naj gledalcem definira mafijo, je odgovoril: “To je lahko vse in nič.” Zaradi pripadnosti mafiji ga je sicer italijansko sodišče obsodilo na devet let zapora, trenutno je na pogojni prostosti.

Med polurnim intervjujem je povedal, da se je šolal doma in da je kot otrok lagal o svojem poreklu, da bi tako zaščitil svojega očeta. Ko so mu na televiziji pokazali fotografije z mest mafijskih ubojev, ni trenil z očesom. Pripovedoval je, da je preživel srečno otroštvo in da so neobičajne okoliščine njihovega vsakdana družino povezale.

Skupaj smo čuvali družinske skrivnosti,” je povedal Giuseppe, ki se je rodil v družini s štirimi otroki. “Bili smo neobičajni otroci, ki so živeli drugače od ostalih, pa vendarle nam je bilo lepo.

Intervju, ki je dvignil veliko prahu

Intervju v udarnem terminu televizije RAI so obsodili številni italijanski politiki, glasne kritike je podal tudi predsednik italijanskega Senata in nekdanji tožilec Pietro Grasso, ki se je dolga leta boril proti mafiji. “Nikogar ne zanima, če so Riinove roke božale otroke. Iste roke so prekrite tudi s krvjo številnih nedolžnih ljudi,” je poudaril za italijanske medije.

Po ocenah je v mafijskih pobojih v začetku osemdesetih let prejšnjega stoletja umrlo več kot tisoč ljudi. Po krvavih spopadih je kot glavni šef Cosa Nostre preživel Toto Riina. 

Komentarjev 6
  • maresem 18:30 09.april 2016.

    Za take je samo eno zdravilo.... ki deluje neomejeno..... trajno.

  • kapibara 07:41 09.april 2016.

    Katere dva otroka, bi pa lahko pri nas napisal knjigo in zanikala ...

  • BojanBojan 07:39 09.april 2016.

    Evo še enega...ta je direkten prepis;http://www.nezavisne.com/zivot-stil/zivot/Sin-zloglasnog-sefa-mafije-napisao-knjigu-i-zgrozio-Italiju/363996