Svet
62 ogledov

Sin Osame bin Ladna napovedal maščevanje

Osama bin Laden je tekom predsedniške kampanje leta 2012 načrtoval atentat na am Žurnal24 main
Hamza bin Laden je objavil avdio posnetek, v katerem je napovedal maščevanje za smrt svojega očeta.

V enaindvajset minut dolgem posnetku z naslovom Vsi smo Osama je Hamza bin Laden obljubil, da bo nadaljeval boj proti Združenim državam Amerike in njenim zaveznicam, piše The Independent. "Še naprej vas bomo napadali v vaši domovini in v tujini kot odziv na vaše zatiranje ljudi v Palestini, Afganistanu, Siriji, Iraku, Jemnu, Somaliji in ostali muslimanskih državah, ki vašega zatiranja niso preživele," je dejal. Hamza je ob tem dodal, da ne gre samo za maščevanje Osame, ampak vseh, ki zagovarjajo islam. 

Osamo bin Ladna so ameriški komandosi ubili v začetku maja 2011 v njegovem pakistanskem skrivališču. Na podlagi dokumentov, ki so jih našli v njegovem skrivališču in so jih ZDA objavile lani, naj bi Osamovi pomočniki skušali združiti svojega vodjo s sinom Hamzo, ki je bil v hišnem priporu v Iranu. Hamza bin Laden, ki naj bi bil star 25 let, je bil ob očetu, ko je ta načrtoval napade na ZDA in kasneje, ko se je skrival v Pakistanu.

Novi vodja Al Kajde Ayman al-Zawahiri je Hamzo v ospredje postavil že lani, saj predstavlja mlajši glas, ki je še neposredno povezan z ustanoviteljem teroristične skupine. Bruce Riedel iz instituta Brookings svari, da je Hamza spreten govorec in nevaren nasprotnik.

dezurni@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 4
  • sprehajalec 00:42 11.julij 2016.

    Hamza že lahko začne šteti dneve. Do srečanja z najsvetejšim in devicami.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 17:31 10.julij 2016.

    To je tako kot pri mamilarskih kartelih. Odstraniš glavo; in že imaš novo svežo glavo kartela. Ni konca ne kraja. Nasilje rodi še več nasilja. Veriga je sklenjena. Voditelji pa veseli ker se lahko cele dneve pogovarjajo o zunanjih sovražnikih ...prikaži večh medtem ko narod vse bolj zasužnjujejo.

  • erikkk 14:26 10.julij 2016.

    brez skrbi sami sebe bodo izbrisali iz sveta