Svet
114 ogledov

Sin pomotoma razkril, kje se skriva oče – zloglasni El Chapo

Guzman EPA
Jesus Alfredo Guzman Salazar je tvitnil fotografijo, na kateri večerja skupaj z očetom, pri tem pa je pozabil izključiti funkcijo, ki Twitterju sporoča lokacijo telefona.

Mehiški narko kralj Joaquin "El Chapo" Guzman se najverjetneje skriva na Kostariki. Tam je namreč njegov sin posnel fotografijo na kateri lahko vidimo, kako večerja z zloglasnim trgovcem z drogami. 

Guzmanov 29-letni sin, ki na družabnih omržjih pogosto piše o očetu, je ob fotografiji zapisal: "Augusto tukaj, saj veste s kom."

Na fotografiji Salazar večerja z dvema moškima, ki imata sicer delno zakrit obraz, a tisti na levi je sumljivo podoben očetu El Chapu. 

Kostariška policija je že sporočila, da se je lotila preiskave objave na Twitterju, ki bi lahko bila prvi dokaz, da se Guzman skriva v tej srednjeameriški državi.

 

Guzman, ki je na seznamu najbolj iskanih kriminalcev v Združenih državah Amerike, je bil vodja kartela Sinaloa, ki je znan po tem, da je iz Mehike v ZDA pretihotapil velike količine droge.

Julija mu je uspel filmski pobeg

Mnogi menijo, da gre za najbogatejšega in najvplivnejšega tihotapca z drogami. Julija letos mu je uspel filmski pobeg iz mehiškega zapora Altiplano – ušel je skozi več kot kilometer dolg podzemni predor.

Mehiške oblasti ponujajo 3,5 milijona evrov nagrade tistemu, ki ga ujame. Prejšnji teden je uradni Washington k tej nagradi dodal še 4,5 milijona evrov, vzpostavili pa so tudi posebno telefonsko linijo, na katero lahko ljudje pokličejo, če imajo kakršne koli informacije o zloglasnem kriminalcu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • maresem 14:12 06.september 2015.

    Mrtev ni še nihče pobegnil.... torej....