Svet
7 ogledov

Sina označil za terorista

Anders Behring Breivik Reuters
Oče norveškega desničarskega skrajneža Andersa Behringa Breivika je sina označil za "najhujšega terorista" po drugi svetovni vojni.

Jens Breivik, 76-letni upokojeni diplomat, ki živi na jugu Francije, je še dejal, da se je nazadnje s sinom pogovarjal pred šestimi leti po telefonu, zdaj pa si želi, da bi ga lahko obiskal v zaporu in mu v obraz povedal, kaj misli.

"Želim si, da bi mu pogledal v oči. Morda bi mi uspelo, da bi v njem prebudil čustva. Je najhujši terorist po drugi svetovni vojni. Ubil je 77 nedolžnih ljudi, pri tem pa ni pokazal niti kančka kesanja," je še dejal Jens Breivik. Dodal je, da se morda to ne bi zgodilo, če bi bolje skrbel za sina.

Breivikov oče se je od Andersove matere ločil, ko je bilo Andersu leto dni, po ločitvi pa nista imela pogostih stikov.

Breivik trenutno v zaporu

Dvaintridesetletni Anders Breivik je trenutno v strogo varovanem zaporu Ila v bližini Osla, sodni proces proti njemu pa naj bi se začel 16. aprila. Psihiatrični izvedenci so ugotovili, da Anders trpi za paranoidno shizofrenijo. Če bodo strokovnjaki in sodišče pritrdili oceni psihiatričnih izvedencev, je velika verjetnost, da Breivik ne bo odšel v zapor, pač pa na zdravljenje v zaprti oddelek psihiatrične ustanove.

Breivik je v dvojem napadu julija letos na Norveškem ubil 77 ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.