Svet
21 ogledov

"Sina so navijači zmasakrirali"

Številni navijači so izražali podporo svojcem pokojnega francoskega navijača. Se Žurnal24 main
V Beogradu poteka sojenje nogometnim navijačem, ki jim sodijo zaradi uboja 28-letnega Francoza Bricea Tatona. V dvorani danes tudi njegovi starši.

Alan in Susan Taton sta na sojenju petnajsterici nogometnih navijačev Partizana povedala, da njun sin septembra lani v Beogradu ni bil ubit, pač pa "zmasakriran". Zahtevala sta, da osumljenim za zločin dosodijo najstrožje kazni in pri tem izrazila zaupanje v srbsko pravosodje. Hkrati sta izrekla tudi zahvalo srbskemu narodu "za podporo, ki sta jo dobila po tragičnem dogodku".

Za incident izvedela iz poročil
Mama ubitega 28-letnika, ki je s prijatelji 16. septembra lani v Beograd prišel na tekmo med Partizanom in Toulousem, je potrpežljivo odgovarjala na vprašanja sodišča, tožilstva in obrambe. "Brice je bil dober fant, dober sin, imel je rad svojo družino, imel je rad življenje. On ni bil ubit, bil je zmasakriran,“ je povedala mati ubitega navijača in dodala, da je za poškodbe navijača izvedela iz poročil francoske televizije. Da gre za njenega sina, so jo ponoči obvestili francoski policisti.

Naslednjega dne sta starša ubitega izvedela, da so njunemu sinu operirali aorto in da načrtujejo še operacijo na možganih. S soprogom sta se odločila, da nemudoma odpotujeta v Srbijo. "Zaradi poškodb ga nisem mogla prepoznati. Naslednjih deset dni sva bila z možem ves čas ob njem, dokler ni prenehal kazati znakov življenja,“ je izpovedovala še vedno globoko užaloščena mati.

Dva še vedno na begu
Na jutrišnjem sojenju bodo pričali francoski očividci incidenta, do katerega je prišlo 17. septembra lani. V sodniško dvorano danes niso mogli priti vsi, ki so želeli prisostvovati sojenju; med njimi so bili med drugim tudi družinski člani obtoženih in deset francoskih novinarjev.

Obtožnica 15 navijačev Partizana bremeni uboja. Pred začetkom tekme so tako močno pretepli francoskega navijača, da je ta kasneje – kot smo poročali – za posledicami v beograjski bolnišnici umrl. Dva izmed navijačev, Đorđe Prelić in Dejan Puzigaća, ki ju je tožilstvo označilo kot organizatorja pretepa, sta še vedno na begu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.