Svet
769 ogledov

Sina za več kot 30 let zaprla v kletko

kletka, zapor Profimedias
Starša sta bila prepričana, da je otroka obsedel duh, zato sta ga zaprla v temno in vlažno kletko.

Danes 39-letnega moškega so iz kletke rešili, potem ko je sosed opazil roko, ki je segala skozi rešetke. Sosed je obvestil zdravnike, ki so poskrbeli, da so moškega osvobodili. 

Več kot tri desetletja je moški iz okrožja Gonguan na jugu Kitajske preživel v kletki, kamor sta ga starša zaprla, ker sta bila prepričana, da ga je obsedel duh. Moški trpi za neimenovano duševno boleznijo, ki je njegova starša nista znala prepoznati in se nanjo pravilno odzvati. Otroka sta podvrgla izganjanju duhov, da bi ga tako odrešila zlobnega duha. 

Po izganjanju se je po njunih besedah obnašal še bolj čudno, zato sta se odločila, da ga zapreta. "Brez cilja je tekal naokrog po ulicah. Mama je rekel šele pri dvanajstih," je komentirala njegova mati. Nazadnje sta ga iz kletke na sprehod spustila pred nekaj leti. 

Moškega so odpeljali v bolnišnico, kjer so potrdili, da je zelo podhranjen. Njegovo besedišče je zelo omejeno, večinoma gre za različne krike. Komunikacija z njim je zelo otežkočena. 

Kakšen bo postopek proti njegovima staršema, še ni znano.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.