Svet
590 ogledov

Sirci sestrelili izraelsko letalo

Vojaško letalo Profimedias
Sirska vojska je sestrelila izraelsko vojaško letalo, ki je nad sirskim ozemljem napadalo iranske tarče.

Gre za prvo večjo izmenjavo ognja med Izraelom in Iranom v državi po začetku državljanske vojne v Siriji leta 2011. Izrael je sicer prvič od začetka vojne javno potrdil, da napada iranske cilje, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Do napada naj bi prišlo zaradi iranskega drona, ki je vstopil v izraelski zračni prostor. Izrael je odgovoril z napadom na 12 ciljev, med katerimi so bili trije sistemi sirske zračne obrambe in štiri iranski cilji, ki so del iranskega vojaške prisotnosti v Siriji. Med njimi je bil tudi iranski nadzorni sistem, ki naj bi bil odgovoren za izstrelitev drona.

Po uspešno izvedenem napadu je sirska vojska sestrelila najmanj eno izraelsko vojaško letalo, ki je strmoglavilo v dolini Jazreel na severu Izraela. Po navedbah izraelske vojske sta pilota strmoglavljenje preživela, eden je huje ranjen.

Iran, Rusija in libanonska šiitska skupina Hezbolah sicer že od začetka državljanske vojne podpirajo režim sirskega predsednika Bašarja al Asada.

*Fotografija je simbolična

Isis 20 mrtvih Svet IS ponovno napadel

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • jozicamurn 23:52 10.februar 2018.

    Kako rečejo, 1 down 200 more to go. Bravo za SAA. Sama bi raje videla, da so zadeli kak avionček okupatorjev jewSA in da posnamejo še kakšen Hollywood bullshit za dvigovanje elana.

  • 23ad2f37766171aa38825fc71230ce1c4c61263b 19:28 10.februar 2018.

    Bravo, sirija, rusija in iran vse cestitke za sestrelitev zidovskega letala. Vso sreco se naprej pri lovu na te zidovske voluharje

  • izRODEk 14:59 10.februar 2018.

    Pravilnlo! potrebno je pokončati novonacifašistične klavce iz Israhella, ZDA, Savdske arabije, Francije, Nemčije... potrebno je pobiti okupatorsko agresorsko golazen iz teroristične organizacije NATO! Smrt NATO klavcem, smrt Israhellskim zločincem - živela vojska izvoljenega predsenika Bašarja Al Asada! Živela svobodna Sirija!