Svet
22 ogledov

Širi se Obamina pripomba glede Trumpa

US Democratic presidential candidate Senator Barack Obama (D-IL) pauses while ad US Democratic presidential candidate Senator Barack Obama (D-IL) pauses while ad
Po zmagi Donalda Trumpa na ameriških predsedniških volitvah poraženi demokrati na spletnih omrežjih izpostavljajo niz kontroverznih dejstev glede novega ameriškega predsednika. Trump medtem prejema čestitke z vsega sveta.

Na spletnih omrežjih se je med drugim razširil tudi komentar za zdaj še aktualnega ameriškega predsednika Baracka Obame, ki je v zadnjih dneh predsedniške kampanje izpostavil ostro kritiko Trumpovega karakterja in pri tem spomnil, da so mu sodelavci v zadnjih dneh kampanje prepovedali dodstop do Twitterja, da ne bi izzval novih škandalov.

"V zadnjih dneh so Trumpu prepovedali dodstop do Twitterja. Tako malo so verjeli v njegovo samokontrolo, da so mu prepovedali dostop do Twitterja. Če nekdo ni v stanju kontrolirati niti svojega Twitter računa, potem ni v stanju upravljati s šiframi za jedrske napade," je izpostavil Obama. To njegovo svarilo se po porazu Clintonove na volitvah kot požar širi med njenimi pristaši.

Med drugim izpostavljajo tudi, da če se bo Trump držal svojih napovedi, nič ne bo več, kot je bilo.

Čestitke se vrstijo 

Po današnji zmagi Donalda Trumpa mu je Obama sicer že čestital in ga jutri povabil v Belo hišo.

Čestitke novemu ameriškemu predsedniku se vrstijo iz vsega sveta. Čestitala mu je tudi nemška kanclerka Angela Merkel, pri čemer mu je ponudila "tesno sodelovanje, ki bo temeljilo na skupnih vrednotah njunih liberalnih politik". Hkrati je Trumpa opomnila na odgovornost ZDA, ki jo ima v svetu. Izpostavila je, da je delo z ZDA še vedno ključni steber nemške zunanje politike, poroča STA.

Francoski predsednik Francois Hollande je medtem v odzivu na izvolitev Donalda Trumpa za novega predsednika ZDA ocenil, da se s tem začenja obdobje negotovosti. V televizijskem nagovoru je zato pozval k enotni Evropi.

Visoka zunanjepolitična predstavnica EU Federica Mogherini je po zmagi republikanca Donalda Trumpa na ameriških volitvah poudarila, da bo EU še naprej sodelovala z ZDA. "Vezi med EU in ZDA so globlje od kakršne koli politične spremembe. Še naprej bomo sodelovali ob ponovnem odkrivanju moči Evrope," je tvitnila.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Žurnalček 18:24 23.november 2016.

    Črni Hitler , Nobelov nagrajenec verjetmno za vojno , pa so se zmotil , boljš da si tih , ker slabše ne more biti ! Ah še glede kovčkov. Mogoče se bosta pa na Brdu zmenila , da jih več ...prikaži več ne nosita seboj . Zakaj bi si Trump dopuščal možnost , da mu Rusi porušijo nebotičnike , če svojo lastnino lahko zaščiti , na zelo lep način !