Svet
12 ogledov

"Sirija bo drago plačala"

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Turčija Siriji obljublja, da bo nespoštovanje resolucije in prekinitve nasilja nad protestniki drago plačala. Sestanek Arabske lige brez udeležbe Sirije.

"Sirski režim ni spoštoval obvez, ki jih je dal v resoluciji drugega novembra. To bo drago plačal," je Siriji zagrozil turški zunanji minister Ahmet Davutoglu. Turčija ja zagrozila, da bo prenehala z dobavo elektrike Siriji, če se razmere v državi ne bodo spremenile.

Zunanji ministri držav bodo sprejeli odločitev, da Sirijo začasno izključijo s svojih srečanj, dokler sirski predsednik Bašar Al Asad ne bo končal osem mesecev trajajočega nasilja v državi.

Sirija je nad odločitvijo zgrožena. Zunanji minister Valid Mualem je odločitev označil za "nevaren korak" in zahteval sklic izrednega vrha Arabske lige o krizi v Siriji. Zalivski svet za sodelovanje, ki združuje šest arabskih monarhij v Perzijskem zalivu, zahtevi nasprotuje. 

V Siriji se nasilje še naprej nadaljuje. Davi so odpadniki napadli enega vojaških objektov na obrobju Damaska. V ponedeljek so poročali o 70 žrtvah. Po nekaterih podatkih naj bi v osmih mesecih umrlo že več kot 3.500 ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.