Svet
100 ogledov

Sirija: "Katerega otroka naj ti ubijemo?"

Sirija otroci EPA
Medtem ko OZN zaradi veta Rusije in Kitajske ne more sprejeti resolucije zoper Sirijo, iz te države prihajajo grozljive informacije. Vojaki, ki so zasedli eno od vasi, so dali materam na izbiro, katerega otroka naj jim ubijejo.

Petletni Šadi in 16-letni Omar sta bila z materjo v gruči vaščanov, ki so jih sirski vojaki zbrali na vaškem trgu. Eden od vojakov je ukazal njuni materi, naj izbere, katerega otroka naj ustrelijo. Ostala je brez besed, vojaki pa so ustrelili Omarja. "Ustrelili so ga v glavo, ona pa se je zgrudila," je povedal Šadijev in Omarjev 21-letni bratranec.

Pred takšno izbiro so se znašle še mnoge matere in seveda nobena ni mogla izbrati, zato so namesto njih "izbrali" vojaki, ki služijo brutalnemu sirskemu diktatorju Bašarju Al Asadu.
V drugi vasi so vojaki pobili moške, poroča Daily Mail. "Nekateri od moških so bili v pižamah, nekateri so imeli polomljene noge ali pa so jim manjkali prsti, mnogi so bili zabodeni z nožem ali pa ustreljeni," pripoveduje Bašir Al Keir, ki je videl, ko so vojaki odvažali trupla. Samo v soboto je bilo ubitih 86 civilistov, od upora proti brutalnemu Al Asadu pa je umrlo že več kot 13 tisoč civilistov in upornikov.

Organizacija združenih narodov (OZN) je sicer podaljšala svojo misijo v Siriji, saj resolucije še vedno ni sprejela, ker jo z vetom ovirata Rusija in Kitajska. Zunanji ministri Evropske unije pa so potrdili že 17. zaostrovanje sankcij po vrsti, a vsaj za zdaj za civiliste in nasprotnike Al Asada položaj ostaja nespremenjen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.