Svet
1 ogledov

Sirija spet obstreljevala Turčijo

Turški vojaki na sirsko-turški meji Reuters
Turško ozemlje je bilo danes znova tarča sirskega obstreljevanja. Napad se je zgodil v provinci Hatay na jugozahodu Turčije, turška vojska pa je nanj že odgovorila. O žrtvah za zdaj ne poročajo.

Nov incident na območju sirsko-turške meje se je zgodil dva dni po sirskem minometnem napadu na turško obmejno vas Akcakale, v katerem je umrlo pet turških civilistov.

Po tem napadu je turški parlament v četrtek odobril zahtevo vlade po vojaškem posredovanju na sirskem ozemlju. Turčija pa je nato bombardirala tarče znotraj Sirije.

Sredin napad je obsodil tudi Varnostni svet Združenih narodov. Ta je danes obravnaval tudi sredin samomorilski napad v sirskem mestu Alep, za katerega je odgovorna skrajna skupina, povezana z mednarodno teroristično mrežo Al Kaida.

VS je odločno obsodil sredin "teroristični napad", ki je zahteval več deset žrtev, več kot sto ljudi je ranjenih. Članice VS ZN so ob tem v posebni izjavi ponovno izpostavile, da terorizem v vseh oblikah in izrazih predstavlja eno najbolj resnih groženj mednarodnemu miru in varnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.