Svet
56 ogledov

Sirijo promovirajo kot turistično destinacijo

Sirska obala You Tube (sirska vlada)
Četudi v državi divja krvava vojna, sirska vlada promovira sirsko obalo kot turistično destinacijo. Ministrstvo za turizem se hvali s 30 odstotno rastjo turističnega sektorja.

Sirsko ministrstvo za turizem se očitno ne pusti motiti zaradi oboroženega konflikta v državi, v katerem je umrlo pol milijona ljudi in od koder se je izselila skoraj polovica celotne populacije, da ne bi promovirala svoje države kot "počitniške destinacije, ki jo je potrebno videti". 

Objavilo je video, v katerem prikazuje popolnoma drugačno podobo države, kot jo v zadnjih petih letih gledamo v medijih, ki poročajo o vojaškem konfliktu in posledično o begunskem valu.

Jadralci v morju, kopalci na plaži

V dve minuti dolgem posnetku prikazujejo obalno mesto Tartus, kot meso, kjer lahko "uživajo vsi, ki imajo radi sonce", z azurno modrim morjem in peščenimi plažami. Na posnetku so prikazani tudi vodni smučarji, jadralci, z množico kopalcev, ki se sončijo na polnih ležalnikih na plaži v ozadju.

Četudi ne gre oporekati, da je Sirija lepa dežela, ni varna, saj je v petletnem konfliktu med vladnimi silami, uporniški skupinami in Islamsko državo umrlo že okoli 470.000 ljudi. 

Po podatkih ZN se je iz države izselilo 4,8 milijonov ljudi, čeprav je številka verjetno še mnogo višja. 

Hvalijo se s 30 odstotno rastjo

Kljub temu sirsko ministrstvo za turizem v izjavi na svoji Facebook spletni strani hvali s 30 odstotno rastjo turističnega sektorja. 

Tartus se nahaja na sredozemski obali in je pod nadzorom Asadovih sil. V začetku leta je bil priča seriji samomorilskih napadov, za katere je odgovornost prevzela Islamska država. 

Kakih 67 kilometrov severno je prišlo do treh napadov z avtomobilom bombo v mestu Jableh, v katerih je umrlo 140 ljudi. 

Priporočajo še obisk Palmire in Latakie

Sirska turistična stran poleg navedenim priporoča tudi obisk Palmire z antičnimi spomeniki, mnogi med njimi so bili v času, ko je območje nadzorovala Islamska država, uničeni, in Latakie, ki je v oboroženem konfliktu od avgusta, ko so se vladne sile spopadle z džihadistično skupino Jaish Al Fateh.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 9
  • dragec 08:37 02.september 2016.

    Vse janšiste agencija Sonček vabi na enotedenski izlet v Siriji. Cena je simbolična samo 100 EUR

  • dragec 20:16 01.september 2016.

    h30, greva?

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 12:27 01.september 2016.

    Ni varna razen parih majhnih predalčkov zemlje. Asadu pa tak ni za zaupat.