Svet
27 ogledov

Škandal ugasnil najbolj prodajan časopis

News of the World Reuters
Po škandalu z vdiranjem v telefone umorjenih in svojcev žrtev terorističnega napada bodo ukinili najbolje prodajan britanski časnik News of the World.

Po 168 letih bodo v soboto objavili zadnjo številko tabloidnega časnika News of the World, ki je del medijske korporacije News Corporation Ruperta Murdocha. Zadnje dni se je dogajanje v Veliki Britaniji vrtelo okoli škandalov, v katere se je zapletel časopis. Vdirali so namreč v telefonske predale politikov in zvezdnikov.

V zadnjih dneh pa so na dan prišle obtožbe, da so najeti detektivi poslušali tudi glasovna sporočila na telefonih umorjenih deklic in celo svojcev žrtev terorističnega napada na London, ki se je zgodil točno na današnji dan leta 2005. Vse, da bi bile zgodbe bolj "ganljive".

Njihovo ravnanje je odvrnilo oglaševalce, med splošno in strokovno javnostjo pa vzbudilo gnus.

So iskreni?
"Vse, kar je News of the World naredil dobrega, je uničilo obnašanje, ki je bilo napačno. Če so nedavne obtožbe resnične, je bilo to povsem nehumano in nima kaj iskati v našem podjetju," je dejal predsednik medijske hiše James Murdoch News Corporation.

Poznavalce medijev na otoku je novica šokirala. Opozarjajo, da gre morda le začasno ukinitev in da morajo vseeno policijsko preiskavo izpeljati do konca. "Ta mora odgovoriti tudi na vprašanja, ali so tudi drugi časopisi krivi podobnih dejanj. Ubiti časopis ne pomeni ubiti zgodbe," ocenjuje profesor medijskih in kulturoloških študij na Cardiff School of journalist.

Vsi zaposleni pri časopisu pa bodo ostali brez dela.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.