Svet
10 ogledov

Škandali so ranili telo Cerkve

Benedikt XVI. je začel obisk na Malti. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Benedikt XVI. je začel obisk na Malti. Obisk poteka v senci pedofilskih škandalov, ki v zadnjih mesecih pretresajo Cerkev in ki so, kot je dejal papež med poletom, ranili telo Cerkve.

"Malta ljubi Kristusa, ki ljubi svojo Cerkev, ki je njegovo telo, čeprav je to telo ranjeno zaradi grehov," je novinarjem, ki so bili z njim na letalu, dejal papež.

Benedikt XVI. bi se utegnil med obiskom na Malti, ki bo trajal do nedelje, srečati z žrtvami spolnih zlorab, ki so jih zagrešili tamkajšnji duhovniki, čeprav Vatikan srečanja ni potrdil. Papeža je na srečanje povabila skupina žrtev, v Vatikanu pa so dejali le, da bo srečanje, če bo v sicer natrpanem urniku obiska do njega prišlo, zagotovo potekalo stran od oči javnosti.

Papeža je ob prihodu na letališče v La Valetti sprejel malteški predsednik George Abela, med obiskom pa bo Benedikt XVI. obiskal tudi kraj, kamor naj bi se zatekel apostol Pavel, ko je doživel brodolom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.