Svet
8330 ogledov

Škandalov kar ni konec, Trump z eno največjih laži, odkar je predsednik

Donald Trump
Predsednik Donald Trump je objavil eno največjih laži, odkar je v Beli hiši, pišejo ameriški mediji.

Po pogromu, ki ga je predsednik ZDA doma doživel zaradi lakajskega odnosa do ruskega kolega Vladimirja Putina na srečanju v Helsinkih, kjer je na vprašanje, ali je Putina okrcal zaradi vmešavanja Rusije v ameriške predsedniške volitve, dal vedeti, da bolj kot svojim obveščevalnim službam verjame ruskemu predsedniku, ki da mu je zagotovil, da Rusija pri tem ni imela nič, smo zdaj priča novemu poglavju v tej skrajno nenavadni zgodbi.

Trump je na novinarski konferenci, ki jo je nepričakovano sklical ponoči po našem času, naredil korak nazaj.

V Beli hiši je s papirja prebral izjavo, ki so mu jo najverjetneje pripravili svetovalci. V zadržanem govoru je poudaril, da ima polno zaupanje v institucije ZDA in da imajo ameriške obveščevalne agencije njegovo polno zaupanje. Prav tako je poudaril, da verjame njihovim ugotovitvam, ko gre za ruske hekerske napade pred volitvami.

Trump je dejal, da je narobe povedal, kar je mislil. V Helsinkih je v družbi s Putinom dejal "Ne vidim razloga, zakaj bi se" vpletali v volitve leta 2016. Trump zdaj trdi, da je želel reči: "Ne vidim razloga, zakaj ne bi bila Rusija!"

V teoriji bi to lahko bilo logično, pišejo ameriški mediji, a če pogledate kontekst vsega, kar je Trump povedal na novinarski konferenci v Helsinkih, njegove zadnje izjave nimajo smisla, saj je bilo na Finskem povsem jasno, da ni prepričan o krivdi Rusije.

V Trumpovi helsinški izjavi je jasno povedal, da so med navedbami ruskih in ameriških obveščevalcev velike razlike in da z veseljem sprejme pomoč ruskih kolegov pri razčiščevanju zapleta.

Ni šlo torej za eno besedo, ki je bila morda narobe izrečena, pač pa za več odstavkov, s katerimi je izrazil negotovost, ko gre za Putinovo oziroma rusko krivdo.

Še več, v njegovi zadnji izjavi, s katero je naredil korak nazaj od tistega, kar je povedal v Helsinkih, je uspel krivdo Rusije še enkrat zrelativizirati.

"Sprejemam ugotovitve naših obveščevalcev, ko gre za vpletanje Rusije v naše volitve leta 2016," je rekel Putin, takoj za tem pa dodal: "Lahko pa je bil tudi kdo drug. Tam zunaj je kup ljudi."

Komentarjev 9
  • Avatar MS
    MS 16:53 18.julij 2018.

    "Črna gora je majhna država z zelo močnimi ljudmi. Lahko postanejo agresivni in, čestitam, ste v tretji svetovni vojni," je v pogovoru za ameriško televizijo Fox News včeraj dejal ameriški predsednik Donald Trump. ---------------------------------- Po tej izjavi gospoda predsednika združenih ...prikaži več držav kot najmočnejše svetovne sileje povsem upravičeno vprašanje " Ali ni ta človek potreben kakšnega specialističnega tretmana!

  • Avatar Leon
    Leon 13:49 18.julij 2018.

    Dumb&Trump ..............tipičen degeneriranec !

  • miki1234 12:14 18.julij 2018.

    trump je čisto isti kot vsi ostali politiki, tudi naši... samovšečen narcisoid, brez občutka za ostale ljudi pa še zabit.