Svet
22 ogledov

Skenerji ne bodo več motili potnikov

Skener vas popolnoma "sleče". (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Ameriška uprava za varnost prometa (TSA) se je odločila, da bo do konca maja s 30 ameriških letališč odstranila več kot 170 telesnih skenerjev.

Omenjeni skenerji so med potniki povzročili množično nezadovoljstvo, saj so nadzornim organom omogočali, da so jih ob pregledu videli, kot da bi bili nagi.

TSA je sicer proizvajalcu telesnih skenerjev naročila, da naj do konca letošnjega junija razvije programsko opremo, ki bo omogočala prikazovanje manj razkritih slik potnikov. Ker je podjetje sporočilo, da roka ne bo moglo doseči, je TSA prekinila sodelovanje s proizvajalcem.

Telesni skenerji pa z ameriških letališč ne bodo popolnoma izginili. Del skenerjev, ki jih je priskrbel drugi proizvajalec, je bil na pobudo TSA posodobljen in prikazuje manj podrobno sliko potnikov.

S pomočjo skenerjev bi naj letališke oblasti učinkoviteje in hitreje odkrivale skrito orožje in druge prepovedane stvari in substance.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.