Svet
3098 ogledov

Skočil v vodo, da bi pomagal nečakinji, in pri tem umrl

slapovi Sgwd y Pannwr Profimedia
Družinski izlet se je končal tragično.

Sedemindvajsetletni Mohananeethan Muruganantharajah je skupaj s sorodniki obiskal priljubljene slapove Sgwd y Pannwr v Walesu. Njegova nečakinja Vaishnavi Senthurkumaran je povedala, da jih je pospremil do vode, da bi se lahko šli kopat. V vodi je takrat po njenih besedah bilo že najmanj pet ljudi. 

"Ena mojih sester se ni počutila varno v vodi in vsi so ji prišli pomagat. V tistem času nas je tok začel vleči proti slapu. Stric je prišel do nas in nas enega po enega odvlekel iz vode," je povedala. Po tem, ko jim je pomagal na varno, sam ni prišel iz vode. "Videla sem, kako je njegova roka zdrsnila v vodo. Mislili smo, da gre za potegavščino, kakršne počne na morju, ko gre pod vodo in nas nato zgrabi za noge," je povedala. Ko ni prišel iz vode, je stekla po pobočju, da bi našla mobilni signal in poklicala pomoč. 

Na kraj so prišli reševalci, gasilci, policisti, reševalni helikopter. Po nekaj urah iskanja so v vodi s pomočjo podvodne kamere našli njegovo truplo. Ker so bili na dan nesreče pogoji na kraju nenaklonjeni reševalcem, so njegovo truplo iz vode izvlekli dan za tem s pomočjo potapljačev. 

Družina želi, da bi na kraju postavili bolj jasna opozorila za nevarnost. Pretreslo jo je, da je bil "na dan, ko so iz vode dvignili njegovo truplo, odprli kraj za obiskovalce. Ko so njegovi prijatelji polagali cvetje, so se v vodi, kjer je umrl, kopali ljudje. Vem, da je kraj turistična točka, a ni vredno ogrožati življenj," Yahoo News povzema nečakinjo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • ico8 21:39 05.september 2023.

    Saj niste diht! Koga zanima to sranje, koga?!!! Kaj ko bi vsak dan zapisali imena po 300 azilatov, ki pridejo cez mejo in nam slacijo zadnje gate!!!