Svet
25 ogledov

Škofa ujeli med objemanjem plavolaske

škof argentina Youtube/A24com
Argentinskega škofa Fernanda María Bargalla so ujeli med dopustovanjem v luksuznem mehiškem letovišču, in sicer v objemu plavolaske v enem izmed tamkajšnjih bazenov. Vatikan na nogah, škofu grozi izguba naziva.

Kot je razvidno iz posnetka, ki ga je leta 2011 naredil eden izmed tamkajšnjih dopustnikov, se je škof Marío Bargallo v bazenu zabaval in se objemal s plavolasko. Čeprav na začetku ni hotel priznati, da je na fotografiji on, je po pritisku javnosti zatrdil, da gre za "staro prijateljico" iz otroštva in da je še vedno "oddan Bogu".

Vatikan je medtem že sprožil preiskavo, škof pa je, kot poročajo argentinski mediji, priznal, da je šlo za "nevarno" obnašanje in da posnetek omogoča različne interpretacije.

Zadeva je bila še bolj sporna zato, ker Marío Bargallo vodi organizacijo za pomoč revnim, na vprašanja, kdo je financiral njegove počitnice v luksuznem mehiškem letovišču, pa ni želel odgovoriti.

Maríu Bargallu zdaj grozi, da bo izgubil škofovski naziv v okviru rimskokatoliške škofije Merlo-Moreno, ki je del nadškofije Buenos Aires.

Komentarjev 9
  • jgm 18:11 27.junij 2012.

    Pa kaj? Bolje kot da bi objemal kakšnega fantka.

  • dd 10:41 24.junij 2012.

    Veliko pompa, zgodilo se mu ne bo nič. Izguba naziva? Enako bo živel naprej kot sedaj. V enakem cerkvenem blagostanju, ljubezenskih užitkih in grabljenju reveževega denarja.

  • night18 07:26 22.junij 2012.

    Če je tale na sliki blondinka, sem pa tudi sam škof ?!