Svet
40 ogledov

Skope podrobnosti drame v Hannovru

Odpoved tekme pri Hannovru EPA
Nemške oblasti ne komentirajo informacij, zaradi katerih so se odločile odpovedati za sinoči napovedano nogomtno tekmo v Hannovru in to le 90 minut pred njenim začetkom. Nekater podrobnosti preiskave kljub temu curljajo v javnost.

Nemški notranji minister Thomas Maiziere je medijem dopoldne povedal, da ne želi komentirati preiskave, da ne bi ogrozil njeno napredovanje in brez potrebe povzročal preplah med ljudmi.

Nemški mediji vendarle poročajo, da so nemške varnostne službe prejele grožnjo, ki je bila povsem utemeljena. Grožnja je prišla s strani "Severnoafričani", ki naj bi s puškami in bombami napadla vhode na nogometni stadion.

Tekme naj bi se udeležila tudi nemška kanclerka Angela Merkel ter več vidnih predstavnikov javnega življenja v Nemčiji, ki naj bi na tekmi izkazali spoštovanje žrtvam terorističnega napada v Parizu.

Prijateljsko tekmo med reprezentancama Nemčije in Nizozemske so nato odpovedali, že pred tem pa je bilo odpovedano tudi srečanje med Belgijo in Španijo, ki naj bi bilo odigrano v Bruslju. Kot je znano, v petek se je poleg stadiona v Parizu razstrelil bombaš samomorilec.

Merklova sklicala izredni sestanek

Nemška kanclerka Angela Merkel je po sinoči odpovedani tekmi za danes sklicala izredni sestanek njenega ožjega kabineta. Podrobnosti sestanka še niso znane.

Medtem je policija sporočila, da ni našla nobenega eksploziva in da po sinočnjih akcijah tudi aretacij ni bilo. "Za zdaj nismo nikogar priprli. Kar se tiče vprašanja, ali smo našli eksploziv, tudi glede tega je za zdaj odgovor ne," je novinarjem povedal notranji minister Spodnje Saške Boris Pistorius na novinarski konferenci.

Kot so še poročali nemški mediji, tri ure pred napovedanim začetkom tekme so na stadionu našli sumljivo torbo; ne glede na to, d se je izkazalo, da njena vsebina ni nevarna, so se pristojni v strahu pred terorističnim napadom odločili tekmo odpovedati in evakuirati stadion, na katerem so se že zbirali navijači. Evakuirali so tudi bližnjo železniško postajo.

Tako Spiegel kot Bild sta danes poročala, da je bila vir informacij glede načrtovanja napada francoska obveščevalna služba.

Komentarjev 2
  • h3o 14:24 18.november 2015.

    tekmo so prekinili, ker je Merklova na tekmo prišla z opasanim eksplozivom!

  • Milan Novak 13:45 18.november 2015.

    Iz sestanka pa takoj v pripor z obtožbo zaradi vpletenosti v terorizem !!!