Svet
35 ogledov

Skoraj 250 km/h po prometni avtocesti

provida, kamera, hitrost
1/3
Žurnal24 main
Na Hrvaškem se vrstijo hitrostni rekordi po cestah. V petek zvečer so policisti pri 246 km/h lovili nekega audija, dan prej pa le za odtenek počasnejšega ferrarija.

V obeh primerih sta voznika pisto zamenjala za avtocesto Slavonski Brod - Zagreb. 36-letni Nemec v audiju A8 je z veliko hitrostjo vozil pri Oriovcu.

Za "nagrado je dobil položnico v višini 5.500 kun (760 evrov) in prepoved vožnje na Hrvaškem za dobo enega leta.

Pri Slavonskem Brodu pa so večer prej policisti z muko dohiteli 24-letnika, prav tako nemškega državljana. Vozil je ferrarija F430, s katerim je švigal z levega na desni pas in obratno ter s svetlobnimi znaki opozarjal nase vse "počasnele" pred seboj.

Policija vse, ki imajo takšna dejanja za herojska, opozarja na dejstvo, da je avtomobil pri visokih hitrostih neobvladljiv. V primeru nepredvidenega dogodka zavorna pot traja več sto metrov, kar ne more preprečiti tragedije.

Policija ga je dohitela šele, ko je zaradi neke prometne nesreče nastal zastoj. Namerili so mu 243 km/h, čaka pa ga enaka kazen. Po fotografijah sodeč je vozil v natikačih.

Kazen za Guinnessovo knjigo
Pred dnevi smo poročali o primeru iz Švice, ko je neki Šved pritisnil superšportnika mercedes-benza SLS AMG do hitrosti 290 km/h. Za svoj "podvig" si je izbral napačno državo, saj Švica kazni obračunava glede na dohodke prekrškarja. Tako mu sedaj grozi rekordna kazen 780.000 evrov. Doslej je za rekordno kazen v svetovnem merilu veljalo 227.000 evrov, kolikor jih je v prav tako švicarski blagajni zaradi nerazumnih dejanj na cesti nakazal neki tamkajšnji poslovnež.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.