Svet
53 ogledov

"Skoraj je ubil človeka, pa hodi po mestu"

Poreč 24 Sata.hr
Hajdina Bilaija, 23-letnega natakarja, ki je pred dnevi brutalno obračunal z Nizozemcem, je policija po zaslišanju izpustila. Prebivalci so ogorčeni.

Prebivalci Poreča se sprašujejo, kako je mogoče, da je Hajdin Bilali na prostosti. Pred štirimi dnevi je brutalno pretepl nizozemskega turista, ki je z družino v restavraciji čakal na naročeno hrano.

Nizozemec je moral prestati dve operaciji zaradi zlomljene čeljusti, nosne kosti in drugih poškodb glave. Med drugim so mu vstavili tri kovinske ploščice. V četrtek je bil odpuščen iz bolnišnice in se skupaj z družino nemudoma vrnil na Nizozemsko. 

Po zaslišanju odkorakal

Bilalija je policija zaslišala in ga nato spustila na prostost. Porečani so nad tem ogorčeni. "Po tem brutalnem napadu, ko je skoraj ubil človeka, se on sprehaja po mestu, kot da se ni nič zgodilo," pravijo meščani. "To je škandalozno. Če voziš pijan, pristaneš v priporu." 

Policija jim odgovarja, da v omenjenem primeru niso bili izpolnjeni vsi pogoji za odreditev preiskovalnega zapora, poleg tega Bilali nima policijskega dosjeja. Doletela ga je ovadba zaradi povzročitve težkih poškodb, za kar je predvidena zaporna kazen od 6 mesecev do 5 let. 

Kot poroča portal 24sata.hr, se je Bilali zagovarjal, da ni poznal dogovora med njegovim očetom in Nizozemcem, da jim računa ni treba poravnati. Zato je prestregel gosta ob odhodu in ga vprašal, kaj je z računom. Bilali trdi, da ga je Nizozemec, ki naj bi bil opit, odrinil, on pa naj bi mu samo odgovoril. 

Bilalijev odvetnik je dejal, da njegova stranka obžaluje dejanje in da se počuti moralno odgovorna. Pripravljeni naj bi bili povrniti vse stroške. 

"Nikoli več ne bom šel v Poreč"

Prej omenjeni portal povzema tudi zgodbo anonimnega bralca, ki je doživel podobno izkušnjo v tej isti restavraciji. "Duša me boli zaradi tega človeka. Nikoli več ne bom šel v Poreč. Na dan finalne tekme svetovnega prvenstva sem vprašal, če lahko s soprogo gledava tekmo. Rekli so, da ni problema in naju vprašali, če želiva kaj pojesti. Odgovoril sem, da ne, da pa bova nekaj spila. Popila sva tri piva, nato sem zahteval račun. Natakar mi je prinesel račun za 45 kun, plačati pa sem moral 65, zato sem mu rekel, naj mi da pravi račun. Odrezavo mi je odgovoril, ampak prinesel pravi račun. Naročil sem še eno pivo. Videl sem, da me predrzni natakar gleda in se dogovarja z drugimi natakarji. Nenadoma je krenil proti meni s krvi željnim pogledom. Odmaknil sem pogled, ker pa je nastala gneča, se je ustavil. Plačali smo in takoj odšli," je svojo izkušnjo opisal bralec. 

Komentarjev 12
  • 4d5eccf93739c6305aaf8969a682cc57e1fd7395 17:11 25.julij 2014.

    To je isto kot pri nas homoseksualna organizacija Skinhead. Spravljajo se na mimoidoče, velikokrat koga težje poškodujejo, pa nobenemu nič ...

  • babi 13:58 25.julij 2014.

    Hvala, samo ime je napačno, nikakor se ne sklada s pretepom turista....

  • babi 13:56 25.julij 2014.

    Sramota od države, ki spusti takšnega človeka na prostost, kot bi okoli hodila tempirana bomba....Sedaj bi rad težke poškodbe opravičil z nekim bagatelnim dejanjem turista???Mene ne bodo več videli v Lepi Njihovi!!!!