Svet
52 ogledov

Skoraj nemogoče: rojstvo identičnih trojčkov

identični trojčki Shutterstock
V Veliki Britaniji so se rodili enojajčni trojčki, in to po naravni poti. Možnost za kaj takega je ena proti 200 milijonov. So si pa trije navihančki tako podobni, da jih sprva ni ločila niti mamica in jih je zato barvno označila.

Thomas, Edward in Harry Chalwin so enojajčni trojčki. Rojstvo enojajčnih trojčkov je izjemno redko, verjetnost, da se rodijo, je ena proti 200 milijonov, a ravno to se je zgodilo britanskima zakoncema Paulu in Claire Chalwin. Trojčki so bili spočeti naravno.

Ob rojstvu niso tehtali niti dva kilograma, zato so bili prve tri tedne v inkubatorju, hranili pa so jih po cevkah, a zdaj so štirimesečni fantiči težki že dobrih pet kilogramov. Sprva jih nista ločila niti starša, zato jim je Claire nalakirala nohtke z različnimi barvami. "Lak sem nanesla vsak teden, da smo jih ločili, vendar zdaj lahko takoj povem, kateri je kateri," je za Daily Mail povedala Claire.

Paul in Claire sta se sicer odločila za otroka, ker sta želela bratca ali sestrico za njunega triletnega sina Williama, ta pa je zdaj dobil kar tri bratce.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.