Svet
11 ogledov

Skoraj umrl v "Restavraciji, da te kap"

Heart Attack Grill: od 158 kg jedo zastonj Prt Scr YouTube
Veriga restavracij s hitro prehrano Heart Attack Grill (Restavracija, da te kap) je v nekaj mesecih zabeležila tri primere skorajšnje smrti. Sicer se ponašajo z najbolj kaloričnim hamburgerjem.

Ameriški mediji te dni pišejo o verigi restavracij s hitro prehrano Heart Attack Grill ali Restavracija, da te kap, saj so v nekaj mesecih zabeležili tri primere skorajšnje smrti. Njihovi hamburgerji imajo nekaj tisoč kalorij, veliko pa naj bi pripomogli tudi k srčnemu zastoju moškega pred nekaj dnevi, ki je jedel trojni bypass burger z okoli šest tisoč kalorijami. Stranka nenavadne verige restavracij naj bi imela srčni napad, zato so poklicali reševalce, gospod pa menda že okreva. Zdravniki sicer menijo, da en hamburger ne more povzročiti srčne kapi.

Nenavadno trženje

Restavracije upravlja osebje, ki je oblečeno v uniforme zdravnikov in medicinskih sester. Gostom dajo kirurška ogrinjala, ti pa si nato izberejo jedi, kot so bypass burgerji, uporabljajo pa tudi slogane, kot so "okus za umret" in podobno.

Pozivi k moralnemu bankrotu

Skupina, ki zagovarja brezmesno prehrano, je lastnika Jona Bassa pozvala, naj po teh dogodkih restavracije zapre. Susan Levin, vodja za prehrano pri omenjeni skupini, pravi, da bi moral incident spomniti ljudi, da operacije na srcu niso smešne. Basso odgovarja, da skupine in vladne organizacije želijo diktirati ljudem, kaj naj delajo, in še huje, kaj naj jedo. "Hočejo nam odvzeti pravico, da pojemo preprost hamburger, nekaj krompirčkov, spijemo kokakolo in uživamo svoje življenje tako, kot želimo," je dejal. Zapreti seveda ne namerava.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.