Svet
367 ogledov

Skrajneži islamske države: "Naslednjič bomo udarili v Washingtonu"

Skrajneži Žurnal24 main
Skrajneži Islamske države so vsem državam, ki sodelujejo v letalskih napadih zavezniških držav na položaje džihadistov v Siriji in Iraku, zagrozili, da jih bo doletela enaka usoda kot Francijo. Napad na Washington je le vprašanja časa, še grozijo.

Skrajneži Isisa so objavili nov video posnetek, v katerem grozijo vsem državam, ki sodelujejo v letalskih napadih.

Francija se je na petkov pokol sredi Pariza odzvala z letalskimi napadi v sirskem mestu Raka. 

Video posnetek je objavila skupin, ki se je poimenovala Država Kirkuka – po starem mestu na severu Iraka, ki ga zdaj nadzorujejo islamisti. 

 

V videu skrajneži kažejo posnetek francoskega predsednika Francoisa Hollanda, policiste v akciji takoj po napadu in reševalce, ki so mrtve in ranjene vozili v bolnišnice. Vse države bo doletela enaka usoda, na posnetki pravi eden od džihadistov. 

"Državam, ki sodelujejo v napadih na naše položaje, sporočamo, da boste – če bo le dopustil bog – doživeli enako usodo kot Francija. In kot smo Francijo zadeli v njenem središču, prisegamo, da bomo udarili tudi v Združenih državah Amerike oziroma v Washingtonu."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • h3o 07:45 17.november 2015.

    glavno orožje islamskih vojšakov je knjiga, ne ak 47. ak47 je le sredstvo.

  • maneken 21:00 16.november 2015.

    Zakaj jim namenjati toliko prostora, da toi psihopati lahko sa prstom žugajo poroti civiliziranim Evropejcem?Iztrebit to drhal, komu še tukaj kaj ni jasno? Seveda, tistim, ki kupujejo nafto od njih. Že zdavnaj bi jih ne bilo nikjer več, ...prikaži več če bi bile te države stare Evrope kaj vredne in Petra bi še stala.

  • erikkk 20:55 16.november 2015.

    ko bo obamič odšel s položaja se bodo stvari hitro zasukale v pozitivno smer ...kot berem ameriške forume bo vladal zadnje leto ... večina jih trdi da ima prste zraven pri podpori teh budal