Svet
51 ogledov

Skrajneži Islamske države v masakru ubili 280 ljudi

Islamska država Profimedias
Skrajneži islamske države v sirski vasi izvedli masaker in ubili 280 ljudi, med žrtvamii so ženske in otroci. 400 ljudi so vzeli za talce. Siloviti spopadi so potekali tudi drugje, Islamska država je včeraj zasedla nov del sirskega ozemlja.

Po poročililih sirske agencije SANA so skrajneži Islamske države izvedli masaker v vasi Bahaliyeh na vzhodu Sirije. V pokolu naj bi po poročanju libanonske televizije, ki je blizu sirski vladi, bilo ubitih 280 ljudi, med njimi tudi ženske in otroci.Trupla naj bi vrgli v reko, za talce pa vzeli še 400 ljudi. Neodvisnih informacij še ni, opozarja AP.

Po podatkih observatorija za človekove pravice naj bi bilo v pokolu ubitih 135 ljudi. "Med ugrabljenimi so vsi suniti, med njimi ženske in otroci ter družinski člani prorežimskih borcev," je za AFP dejal vodja omenjenega observatorija Abdel Rahman.

Neodvisnih informacij še ni, opozarja AP.

Zasedli nov del ozemlja v Siriji

Skrajneži Islamske države naj bi pokol izvedli med osvajanjem novih ozemelj na vzhodu Sirije, ki so pod nadzorom vladnih enot. Enote Islamske države so tako zasedle nov del ozemlja v bližini v kraju Deir el-Zour. Napad je začel samomorilski napadalec, po poročanju opozicijskim aktivistov pa so v času spopadov ruska letala izvajala silovita bombardiranja v podporo provladnim enotam na tem območju. 

Islamska država tako zdaj nadzira skoraj celoten del province Deir el-Zour, pod nadzorom vladnih enot pa je le še nekaj okrožij mesta z istim imenom.




Komentarjev 4
  • Dolfi 17:26 17.januar 2016.

    Rusi in Američani točno vedo kje se nahajajo. V nekaj dneh bi jih lahko popolnima uničili, ampak to je višja politika (nafta, orožje itd,) !!!

  • Papaja Popi 15:39 17.januar 2016.

    Le kakšno junaštvo je to, da ubijaš otroke , starce in ženske ?

  • maresem2 13:28 17.januar 2016.

    Sramota za svetovne velesile, da jih v glavo je_be ena primitivna paravojaška vojska sestavljena iz drogerašev, kriminalcev, razbojnikov in ostale izprijene človeške rase.