Svet
18 ogledov

Skrajnežu IS nastavili seksi agentko

Denis Cuspert EPA
Skrajnež IS Denis Cuspert se je poročil z agentko FBI.

Ameriški zvezni preiskovalni urad FBI je enemu največjemu nemškemu teroristu, skrajnežu Islamske države (IS) Denisu Cuspertu nastavil vabo, ki se ji ni mogel odreči.

Glavno vlogo v skrivni operaciji proti nekdanjemu raperju, ki je bil znan pod vzdevkom Deso Dogg, je igrala privlačna agentka FBI, katere naloga je bila, da s Cuspertom vzpostavi stik, kar ji je tudi uspelo. Z njim je začela intimno razmerje, ki se je končalo s poroko po muslimanskih načelih. Kot poročajo nemški mediji, naj bi nato prišlo do "konkretne nevarnosti“, zaradi katere je bila agentka prisiljena zbežati v Turčijo, kjer jo je policija aretirala in poslala nazaj v ZDA. Informacije agentke naj bi bile ključne za to, da so ZDA Nemca v začetku tedna uvrstili na seznam najbolj iskanih mednarodnih teroristov. Nemške in ameriške tajne službe se na poročanja še niso uradno odzvala.

Cuspert naj bi se IS pridružil leta 2012.

Komentarjev 1
  • KLOBO 14:10 16.februar 2015.

    in kaj je poanta vsega tega !?? Niso ga dobili, niso ga ubili, in tudi ne bodo ga našli !! Le agentka je bila nekajkrat po IS-sovsko nategnjena !!