Svet
113 ogledov

Skrbnico do smrti oklali volkovi

Nevaren za ljudi naj ne bi bil, vendar volk je vendarle zver in kot tak nepredvi Žurnal24 main
Tridesetletno skrbnico v živalskem vrtu v Kolmardenu na Švedskem so napadli volkovi. Kljub pomoči reševalcev je umrla.

V nedeljo zjutraj je trop volkov napadel skrbnico v živalskem vrtu na Švedskem. Po pisanju švedskih medijev so jo napadli okrog enajste ure dopoldne, ko je vstopila v njihov prostor. Reševalci ji kljub hitremu odzivu niso mogli več pomagati. Reševanje se je zavleklo tudi zaradi napadalnih volkov.

"Ni mogoče kar tako vstopiti med volkove. Policija in reševalci se tako niso mogli takoj približati žrtvi," je dejal vodja reševalcev Jan Tengebogr.

Volkovi so se je dobro navadili

Ženska je v živalskem vrtu delala skoraj tri leta in vzgojila tri volkove iz tropa. Tudi danes je kot vsako jutro odšla k njim. Šlo naj bi za običajno prakso, ki jo opravlja vsak skrbnik v živalskem vrtu in ki naj bi povezovala skrbnika in žival. Kot so še dejali v živalskem vrtu, je bila skrbnica zelo zanesljiva in odgovorna, volkovi pa so se jo že navadili. Prav zato naj bi bil napad volkov še toliko bolj nenavaden.

Kljub temu strokovnjaki opozarjajo, da so volkovi zelo ranljivi in napadalni, če nekdo vstopi v njihovo okolje. Zmoti pa jih tudi prekinitev vsakdanje rutine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.