Svet
28 ogledov

Skril se je med trupla, da je preživel

Streljanje, Orlando EPA
Ljudje, ki so preživeli strelski napad v Orlandu, razkrivajo, kaj se je dogajalo v klubu.

"Ulegel sem se na tla. Slišal sem strele. Pretvarjal sem se, da sem mrtev," je povedal Marcus Godden, ki mu je uspelo nepoškodovanemu priti iz kluba Pulse na Floridi, kjer je 29-letni Omar Mateen ubil 49 ljudi in jih ranil več kot 50. Tako kot še nekateri drugi se je ulegel med mrtve, da bi si tako rešil življenje. "Še vedno vidim, kako je streljal. V ušesih mi odzvanjajo streli," je dejal. 

Pulse je bil po njegovih besedah klub, kjer so bili vsi dobrodošli. Ljudje so bili sproščeni in v okolju, kjer so jih podpirali. "To je bil kraj ljubezni, kjer si se počutil dobrodošel in brez skrbi," je povedal o klubu, v katerega je pogosto zahajal. V eni sami noči se je to povsem spremenilo. "Grozljivo je bilo. Lahko sem vohal smodnik. V lokalu je zavladala panika," je še dodal. 

Preberite tudi: 

Christopher Hansen je dejal, da je bilo, kot bi streljanje trajalo eno celo pesem, brez prestanka. "Ne vem, kolikokrat je ustrelili. Bilo je kot bi si streli sledili en za drugim. Videl sem ljudi, ki so mrtvi padali na tla, ljudi, ki so kričali … kri je bila povsod. Oseba, ki je stala poleg mene je bila zadeta, zato sem se sklonil in se odplazil. Nisem mislil. Po glavi mi je šlo samo to, da moram ven," je povedal Hansen.

Joshua McGill je bil v bližini vrat, ki vodijo do terase, ko je zaslišal prve strele. Kot je dejal, je razmišljal le o tem, kako bi šel na varno. Stekel je skozi vrata, preskočil ograjo na terasi in se skril za avto. "Skrival sem sem se nekaj minut, ki so zdele kot večnost," je povedal.

Takrat pa je zagledal ranjenega neznanca, ki se je opotekal čez dvorišče. Stekel je do njega, ga spravil na varno in skušal zaustaviti krvavitev. "V taki situaciji začne delati adrenalin. Nisem želel, da mi umre," je o neznancu dejal McGill. S svojo majico mu je povil rano in ga tiščal k sebi, da bi tako zaustavil krvavitev. K sreči je bil uspešen, sorodniki ranjenega pa so se mu kasneje javno zahvalili za njegovo nesebično dejanje. 

 

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.