Svet
23 ogledov

Skrivnosten predmet bo padel v ocean

Zemlja Profimedias
V petek čez dva tedna bo WT1190F padel na Zemljo.

Zapomnite si kratico WT1190F, saj se bo o njej čez natanko dva tedna veliko govorilo. Gre za skrivnosten predmet, ki bo 13. novembra padel v Indijski ocean ob južni obali Šrilanke.

Najverjetneje gre za smet človeškega izvora, a je že zdaj deležen velike pozornosti. Astronomi namreč ne vedo, kaj sploh je skrivnostni predmet. Obstaja sicer možnost, da se WT1190F ne bo dotaknil gladine morja, saj bo morda zgorel med vstopom v Zemljino atmosfero.

Do dveh metrov

Atronom Jonathan McDowell predpostavlja, da je predmet velik od enega do dveh metrov. Domneva, da gre za del pogonske rakete, saj gre najverjetneje za votel predmet. Morda je zelo star predmet, McDowell dopušča možnost, da morda pripada eni od misij Apollo.

Po pisanju Focusa je to eden zelo redkih bližnjih vesoljskih objektov, za katere lahko znanstveniki natančno napovejo, kdaj in kje bo padel na Zemljo. To je zelo pomembno iz vidika opazovanja in ugotavljanja možnosti za povečanje varnosti pred takšnimi predmeti.

 anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.