Svet
8 ogledov

Skrivnosten umor britanskega vohuna

Žurnal24 main
Velika Britanija. Moški, ki so ga našli umorjenega v njegovi hiši, naj bi bil vohun britanske obveščevalne službe MI6. Truplo naj bi v vreči ležalo vsaj 14 dni.

V ponedeljek so britanski policisti našli truplo 31-letnega Garetha Williamsa, ki naj bi bil vohun britanske obveščevalne službe MI6. Po prvih ocenah je truplo najmanj dva tedna ležalo v vreči. Ker pri obdukciji niso ugotovili natančnega vzroka smrti, bodo zdaj opravili dodatne preiskave. Možnost samomora je policija že izključila. Najprej bodo opravili toksikološke teste, s katerimi želijo preveriti, ali je bil zastrupljen.

To je bil grozljiv šok, ko smo prejeli telefonski klic. Nisem mogel verjeti, da se kaj takega lahko zgodi.
William Hughes, Garethov stric

Čeprav še ni uradno potrjeno, so v javnost že pricurljale informacije, da je Williams zadnje leto delal za MI6. Sosedje pravijo, da so ga redko videli in o njem niso vedeli skoraj ničesar. Že čez en mesec bi se moral vrniti na staro delovno mesto.

O službi nikoli nič
Garethov stric je medijem povedal, da je bil vohun vedno zadržan in o službi ni govoril niti z ožjimi družinskimi člani. Ženska, ki mu je oddajala stanovanje, pa je o njem vedela povedati, da ni imel prijateljev. V času, ko je živel v njenem stanovanju, ga tudi ni videla z nobeno žensko. "Bil je izjemno inteligenten, a o službi nikoli ni govoril. Vse, kar mi je povedal, je bilo, da dela nekaj v zvezi s kodami."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.