Svet
88 ogledov

Skrivnosti ameriških predsednikov

Knjiga o "skrivnem" življenju ameriških predsednikov je med najbolj prodajanimi Žurnal24 main
Lyndon Baines Johnson je oboževal hitro vožnjo, Gerald R. Ford je imel težave z vetrovi, Bill Clinton s točnostjo, George Washington pa je rad pogledal v kozarec.

Že nekaj mesecev je knjiga Cormaca O’Briena z naslovom Skrivno življenje ameriških predsednikov ena najbolj prodanih knjig v ZDA. Američani so jo v pričakovanju novega ameriškega predsednika dobesedno razgrabili. Objavljamo nekaj podrobnosti, ki so opisane v knjigi.

Johnsonova hitra vožnja
36. ameriški predsednik, demokrat Lyndon Baines Johnson, je po pisanju avtorja knjige oboževal hitro vožnjo, s katero je strašil goste na svojem ranču v Teksasu. Poleg tega se ni mogel upreti čarom uslužbenk Bele hiše, zato si je pod svoj stol vgradil zvonec, s katerim so ga opozorili, ko se je pisarni približevala soproga.

Ford je imel težave z vetrovi
Republikanec, 38. ameriški predsednik, Gerald R. Ford, poznan po izjavi " Sem Ford, ne Lincoln", naj bi imel težave z zadrževanjem vetrov. Izpuščal naj bi jih tudi v zelo neprimernih trenutkih in za smrad obtoževal osebne stražarje.

Clinton je vedno zamujal
Bill Clinton ni bil poznan samo po ljubezenski aferi z Monico Lewinsky, ampak tudi po zamujanju. Zanj je bilo izredno težko pripraviti dnevni razpored. Na svojo lastno inavguracijo je zamujal 27 minut in George Bush starejši je mislil, da ga ne bo. Primerilo se je tudi, da so ustavili zračni promet v Los Angelesu, ker je Air Force One čakal na Clintona, ki se je strigel pri slavnem Christopheju. Za frizuro je pred 12 leti odštel 200 ameriških dolarjev.

Washington je bil velik ljubitelj žlahtne kapljice in konj.

 
Washington je rad pogledal v kozarec
Prvi ameriški predsednik George Washington je državo vodil od leta 1789 do 1797. Poznan je bil tudi kot "oče domovine" ali "stara lisica". Velik del predsedniške plače je porabil za alkohol. Večino življenja je bil po pisanju avtorja knjige zaljubljen v soprogo svojega soseda in najboljšega prijatelja Sally Fairfax .

En mesec bolehnega predsedovanja
Deveti ameriški predsednik William Henry Harrison je poznan po svojem najdaljšem govoru, ki je trajal kar 105 minut, in po najkrajšem bivanju v Beli hiši, saj je umrl že en mesec po inavguraciji. Ves ta čas je zaradi pljučnice preživel v postelji.

Harry Truman je bil prostozidar
Mnogi ameriški predsedniki so bili pripadniki prostozidarskih lož. Poleg Trumana avtor knjige navaja še Georgea Washingtona, Jamesa Monroea , Andrewa Jacksona , Jamesa Polka , Jamesa Buchanana , Andrewa Johnsona , Jamesa Garfielda , Williama McKinleya , Theodorja Roosevelta , Harrya Trumana , Franklina Roosevelta , Lyndona Johnsona in Geralda Forda.

Tajni podhod v Belo hišo
Franklin Roosevelt naj bi tekom druge svetovne vojne pod Belo hišo zgradil tajni prehod. Avtor piše tudi o prehodu, ki vodi od ministrstva za finance do vzhodnega krila Bele hiše, po katerem naj bi v stavbo vstopali tajni gostje, v nočnih uricah pa tudi ljubice ameriških predsednikov.

Razkošna Jacqueline
Anna Eleanor Roosevelt je bila prva soproga ameriškega predsednika, ki je organizirala tiskovne konference, pisala kolumne za novinarje, nosila je tudi pištolo. Jacqueline Kennedy je samo leta 1962 za svojo garderobo potrošila 121 tisoč ameriških dolarjev. Barbara Bush je bila popularna zaradi svojega humorja. " Eden od tračev, ki ga poslušam o sebi je, da se ne znam dobro obleči. Resnica je, da imam dobro garderobo, a nisem lepa ," je enkrat izjavila.

Eisenhower je bil obseden kvartopirec
Republikanec, 34. ameriški predsednik, Dwight David Eisenhower , je s soprogo in prijatelji vsak dan igral bridge. S kartami je bil prav obseden.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.