Svet
14 ogledov

Skupaj 73 let zapora za tihotapce mamil

Tihotapci Pixsell
Zagrebško sodišče je obtožene tihotapljenja mamil spoznalo za krive in jih obsodilo na zaporne kazni od pet do 14 let.

Skupina obtoženih tihotapljenja približno 180 kilogramov mamil s Karibskih otokov v Evropo je bila danes na zagrebškem sodišču obsojena na skupaj 73 let zapora, a sodba še ni pravnomočna. Del pretihotapljenih mamil je bil namenjen tudi v Slovenijo.

Organizator v zapor za 14 let, ostali za največ deset

Med devetimi člani skupine je najvišjo kazen, 14 let zapora, dobil organizator, kanadsko-hrvaški državljan Miroslav Aničić. Sodišče mu je naložilo tudi vračilo 12,8 milijona kun (1,7 milijona evrov) nezakonitega zaslužka. Ostali člani skupine, med katerimi so tudi državljani BiH, Srbije in Kolumbije, so dobili od pet do deset let zapora.

Tihotapce prijeli tudi v Sloveniji

Policisti so tihotapce prijeli leta 2011 v mednarodni operaciji z naslovom Pajkova mreža. Ančića so prijeli v avtomobilu pred predorom Karavanke v Avstriji in mu zasegli okoli 105 kilogramov kokaina. V Sloveniji pa so ustavili hrvaške državljane Nikolo Katića, Davorja Matića in Milana Stevanovića. Sojenje so začeli februarja letos, obtoženi pa so se izrekli za nedolžne.

Preden so prijeli Aničića, je skupina januarja 2011 z letalom s Karibov prepeljala 74 kilogramov mamil, najmanj 59 kilogramov pa naj bi jih za 1,9 milijona evrov prodali v Sloveniji in na Hrvaškem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.