Svet
19 ogledov

Skupni zajtrk policistke in brezdomca

Erica Hay in brezdomec Facebook
Javna podoba ameriških policistov je že nekaj let pretežno negativna, zato je tem lepše, ko se v medijih znajdejo, ker so izkazali ljubezen do bližnjega.

Ameriška policistka Erica Hay iz Floride je postala prava lokalna zvezda, potem ko se je na spletu pojavila njena fotografija, na kateri zajtrkuje z brezdomcem. TiAnna Greene je sliko posnela pred nekaj dnevi, ko se je ustavila na bencinski črpalki: "Ne poznam te policistke, ampak občudujem jo, danes in vsak dan.“

Objava na Facebooku TiAnna Greene | Avtor: Facebook Facebook

Le nekaj dni kasneje pa so že našli prijazno policistko, ki je brezdomcu kupila zajtrk in z njim nekaj minut posedela, preden se je odpravila na delo. "Videla sem ga, kako sam sedi na bencinski črpalki. Očitno je bilo, da je brezdomec, saj je imel vso svoje imetje v vrečkah okoli sebe. Odšla sem v trgovino s hrano in kupila še kavo in sendvič za njega,“ je Hayjeva razložila v televizijskem intervjuju za postajo Fox News. "Rekla sem si: 'Če bo še sedel na robniku, ko bom prišla iz trgovine, bom z njim zajtrkovala.“ Tako je policistka prisedla k moškemu in mu ponudila sendvič in kavo.

"Tudi sama nisem imela s kom zajtrkovati. Nihče ne zajtrkuje rad sam. Bil je zelo hvaležen. Ob hrani sva se tudi pogovarjala. Moški je bil zelo prijazen, dober človek je, žal se mu je zgodilo veliko hudega. Ko sva pojedla, pa sem se odpravila na delo,“ je dodala Hayjeva.

Posebej zahvalila, pa se je Hayjeva tudi pri Greenovi, ki je posnela sliko: "Objaviti sliko je bilo zelo pogumno, saj trenutno policisti v Ameriki niso na najboljšem glasu. Kot policisti vsak dan storimo veliko dobrih stvari, a se žal o tem ne govori.“

Komentarjev 3
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 13:14 28.julij 2015.

    To je res... v medijih je pozitivnih novic vedno malo ker niso toliko brane kot bolj udarne, presenetljive in v tem smislu nekoliko manj človeške slabe novice.

  • Papaja Popi 11:34 28.julij 2015.

    Pri nas bi bilo to znanstvena fantastika.

  • Avatar čavez
    čavez 10:39 28.julij 2015.

    Njen bivši ki je pobegnil od nje, pa revežu ni usojeno.