Svet
15158 ogledov

Skušal se je izogniti policiji, povzročil nesrečo s tremi žrtvami

Nesreča Avstrija Profimedia
Tri žrtve, še sedem hudo poškodovanih.

V bližini avstrijskega mejnega prehoda z Madžarsko pri kraju Kittsee se je danes v jutranjih urah prevrnil kombi s prikolico, potem ko se je voznik poskušal izogniti policijski kontroli. V nesreči so umrle tri osebe, še sedem pa je bilo huje ranjenih. Policija je voznika, za katerega se domneva, da je osebe tihotapil, že aretirala.

Voznik belega kombija se je želel izogniti policijski kontroli, zato je avtocesto zapustil pri prvem izvozu. Zaradi prevelike hitrosti je v ovinku izgubil nadzor nad vozilom, kombi pa se je nato prevrnil, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

V nesreči sta umrla dva moška in ena ženska, še sedem oseb pa je bilo huje ranjenih.

V vozilu je bilo skupno 20 migrantov, je povedal tiskovni predstavnik policije Helmut Marban in dodal, da so voznika že aretirali in ga trenutno zaslišujejo. Po njegovih besedah gre najverjetneje za ruskega državljana.

"Današnja tragična smrt treh ljudi ponovno kaže na brutalnost in brezobzirnost tihotapske mafije," je v izjavi dejal notranji minister Gerhard Karner.

Nesreča Avstrija | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 2
  • Avatar Milan48
    Milan48 15:05 17.avgust 2022.

    Policija bi lahko bolj pametno lovila vozila. Ne po kavbojsko, ameriško, ... Zaseda, bodeče konice pod kolesa na varnem kraju, ...

  • Toma 19:32 13.avgust 2022.

    Previsoko težišče…