Svet
6769 ogledov

Šla na sprehod in ostala brez roke

ljudje ulica sprehod
Vse skupaj bi se za 54-letno žensko lahko končalo še slabše.

Terri Cosby iz Oklahome je bila v soboto na večernem sprehodu, ko so jo obkrožili štirje pitbuli. Psi so sprehajalko napadli in jo začeli vleči po ulici. "Ti psi bodo umorili to žensko. Poskušamo jih spraviti z nje," je ob klicu na številko za nujne primere dejal sosed, ki je poskušal pomagati nesrečni ženski. "Moral sem pritegniti njihovo pozornost. To je bila edina stvar, ki jim je preprečevala, da bi jo umorili. Trgali so meso z nje," je za lokalno televizijo povedal Butch Alford. 

Na kraj so prišli policisti, ki so s strelnim orožjem uspeli zaustaviti napad. Dva psa sta poginila pod streli, druga dva pa so kasneje evtanazirali. 

Cosbyjevo so v kritičnem stanju odpeljali v bolnišnico, kjer so ji morali zdravniki nad komolcem amputirati desno roko. "Zdravnik je dejal, da je bila njena roka kot meso za hamburger," je za lokalno televizijo povedala njena sestra Beverly Golden. "Niso je mogli rešiti. Ni je bilo mogoče prišiti nazaj." 

Položaj je bil zelo resen. Policisti so povedali, da je malo manjkalo, da ne bi bile poškodbe usodne. Prav tako obstaja nevarnost, da bodo morali amputirati še kakšen ud, potem ko so jo psi zgrizli od glave do pet. Cosbyjeva je še vedno v kritičnem stanju. 

Kot so povedali policisti, je lastnik poskušal zaustaviti pse in bil tudi sam pri tem rahlo poškodovan. Policija naj bi lastnika v zadnjih dveh letih že obravnavala zaradi napadov psov. Prav tako je še v teku preiskava samega poteka dogodkov. Ni namreč še povsem jasno, kako so se psi znašli na ulici. Lastniki namreč trdijo, da so imeli v zadnjem tednu doma delavce, ki so očitno slabo zaprli vrata na dvorišče, zaradi česar naj bi psi lahko pobegnili. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • alen04 08:15 15.maj 2018.

    Tako prakso bi morali imeti tudi pri nas, ko pes napade in povzroči poškodbe naj si bo človeku ali drugi živali, v program socializacije v kolikor ni učinka se ve kaj narediti. Lastnike oglobiti in prepovedati vse kar je v ...prikaži več zvezi s psi v tem primeru.