Svet
24 ogledov

Slepi dosegli umik miz na ulicah

(Foto: Pixsell) Žurnal24 main
Zagrebške ulice bodo poslej brez miz in stolov, saj so se slepi Zagrebčani pritožili, da so se gostinci tako razpasli, da je otežena hoja po mestu.

Komunalni redarji so tako že začeli odstranjevati stole in mize z ulic v središču mesta, piše Jutarnji. hr. Lastniki lokalov pa so ogorčeni, saj pravijo, da imajo vse ustrezne papirje za letne terase. "Morali bi najti kompromis. Slepim se je zelo težko premikati v takih pogojih, prepreke jih razburjajo in lahko se poškodujejo. Žal nam je zaradi gostincev, ampak moramo upoštevati drug drugega," je dejal Ivica Robić iz Zveze slepih Hrvaške. V Zagrebu sicer živi 969 slepih oseb.

"Presenetili so nas. Takoj smo se jim uklonili, ampak do zdaj se ni nihče pritoževal nad temi
stoli," je dejal Miroslav Švaljek, zaposlen v enem izmed lokalov. "Smo v coni za pešce in spoštujemo uredbo, ki nam določa, da so stoli lahko na 3,5 metra širine. Gasilci in intervencijske službe lahko normalno vozijo mimo, kar pomeni, da je invalidom omogočen neoviran prehod. Tukaj gre za nesposobno vodstvo komunalnega redarstva, ki ne upošteva posebnosti vsakega lokala," pa se je razhudil Albert Papo, lastnik enega od elitnejših zagrebških lokalov Bulldog.

Podobna usoda je zadela tudi druge lokale, ki zaradi nove protikadilske zakonodaje zdaj nimajo prostora, kamor bi se lahko usedli kadilci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.