Svet
146 ogledov

Šlo je za pravi ročni spopad

Macron in Trump EPA
Novi francoski predsednik Emmanuel Macron je v pogovoru za francoski časnik Journal du Dimanche razkril, da njegov stisk roke z ameriškim kolegom Donaldom Trumpom "ni bil nedolžen" in da je šlo "za trenutek resnice".

Macron in Trump sta se minuli četrtek v Bruslju najprej srečala dvostransko pred vrhom zveze Nato, nato pa še na vrhu zavezništva. Obakrat sta si izmenjala močan stisk roke, mediji pa so ob tem komentirali, da je šlo za pravi "ročni spopad". Kamere so ujele, da sta voditelja stiskala zobe, členki prstov so jima pobledeli, obraz pa se jima je napel.

Kot je pojasnil Macron, je želel s tem pokazati, da ni pripravljen na nikakršna popuščanja, tudi simbolična ne.

Kako pridobiti spoštovanje

"Donald Trump, turški predsednik ali ruski predsednik sledijo logiki moči, ki me ne moti. Vendar pa ne verjamem v diplomacijo javnega sramotenja, ampak v dvostranski dialog," je v danes objavljenem pogovoru dejal Macron, ki ne bo, kot je zatrdil, nikomur pogledal skozi prste. Samo tako si je po njegovem prepričanju mogoče pridobiti spoštovanje.

Macron se je v Bruslju prvič srečal s Trumpom in predsednikom Turčije Recepom Tayyipom Erdoganom, odkar je sredi maja prevzel položaj. Že v ponedeljek pa ga čaka tudi srečanje z ruskim kolegom Vladimirjem Putinom.

 

Komentarjev 1
  • Tine123 23:23 28.maj 2017.

    Vam plača na žurnalu presega100eur mesečno? Če da, potem je tole čista bedarija, da pišete in kopirate en teden star članek.Če pa so v "službi" študentje, naj gredo pa raj nazaj v šolo.