Svet
15 ogledov

Slona pred mrazom rešili z vodko

Sloni bodo za obiskovalce kmalu organizirali koncert. Žurnal24 main
Cirkuška slona v ruski regiji Novosibirsk ogrevali z vodko.

Ruske oblasti so sporočile, da so z vodko pred sibirskim mrazom rešile dva slona. Po poročanju ruskih medijev so živali ogreli z vodko, zmešano s toplo vodo. "Začela sta rjoveti kot v divjini. Morda sta bila srečna," je za rusko tiskovno agencijo RIA Novosti dejal eden od prisotnih. Slona sta nato okrevala v garaži lokalne srednje šole, kamor so jih s tovornjakom prepeljali v spremstvu policije.

Živali, stari 45 in 48 let sta se v mrzli ruski regiji Novosibirsk pri -40 stopinjah znašle med turnejo poljskih cirkusantov.

Tako kot pri ljudeh alkohol tudi pri živalih sproži občutek toplote, vendar lahko pri človeku pod vplivom alkohola, ker mraza ne čuti, hitreje pride do podhladitve.

Proti nastopom v cirkusih

Nevladne organizacije, ki se borijo proti mučenju živali, ostro nasprotujejo nastopanju živali v cirkusih, saj njihova priprava na nastope pogosto vsebuje dolgo dobo mučenja in učenja, ki ga spremlja uporaba raznih vrst mučilnega orodja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.