Svet
120 ogledov

Slovenca ostala brez jadrnice

Otoki Cocos Shutterstock
Jadrnica trebanjskih jadralcev je potonila, jadralca so rešili.

Trebanjski jadralec Srečko Pust in njegova soproga Olga, ki sta s svojo jadrnico Ciao sodelovala v svetovni regati potniških jadrnic World ARC, sta v torek v Indijskem oceanu izgubila jadrnico.

Vdor vode ali trčenje?

Srečko Pust je v elektronskem sporočilu, ki so ga objavili na spletni strani Jadralnega kluba Novo mesto, sporočil, da je prišlo do vdora vode pri krmilu. Jadrnico sta šest ur skušala rešiti, potem pa sta morala odnehati.

Na spletni strani regate so sporočili, da so slovenska jadralca varno evakuirali na drugo jadrnico, potem ko je njuna jadrnica potonila po trčenju v oviro pod vodo. Trčenje se je zgodilo okoli polnoči, ko so pluli iz Indonezije proti avstralskim otokom Cocos (Keeling). Na to otočje so nato krenili skupaj z rešenima slovenskima jadralcema.

Na poti okoli sveta

Jadralca sta sodelovala na regati, ki se je začela januarja letos v Saint Lucii in v kateri sodeluje okoli 40 plovil z okoli 250 ljudmi iz 20 držav. Več kot 26.000 navtičnih milj dolga pot naj bi jih vodila okoli sveta, končali pa naj bi jo na izhodišču aprila prihodnje leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.