Svet
11 ogledov

Slovencem luknjajo gume

menjavanje pnevmatik Shutterstock
Lastnik parkirišča na Murterju luknjal gume. Ko je opazil, da ga nekdo fotografira, je vanj vrgel kamen in mu razbil telefon, trdi oškodovani Zagrebčan.

Na otoku Murter blizu Šibenika ni varno parkirati vozila, če niste domačin. Pred dnevi so s preluknjanimi pnevmatikami ostali vsi Slovenci in Zagrebčani, ki so parkirali na edinem neplačljivem parkirišču ob osnovni šoli, poroča portal Večernjega lista. 

Zagrebčan Rajko Ž., ki že desetletja preživlja dopust v svoji počitniški hišici na tem hrvaškem otočku, je bil precej neprijetno presenečen, ko je na svojem avtu z zagrebško registracijo opazil predrto gumo. Glede na to, da je v njegovi ulici težko parkirati, mu je sosed predlagal, naj parkira na njegovem dvorišču. Rajko si ni predstavljal, da bi mu lahko nekdo poškodoval avto na zasebnem zemljišču. "Ko sem na pnevmatiki opazil reze, sem poklical policijo," je povedal Rajko in poudaril, da z lokalnimi prebivalci ni imel nikoli nikakršnih nesporazumov. 

Tudi parkirišče ni varno

Ker je pri delu ulovil nepridiprava, je Rajkov nečak Danijel Ž. ostal brez telefona. "Bil sem z ženo in otrokom, ko sem videl lastnika parkirišča Denisa J., da luknja gume na avtomobilu zagrebške registracije, ki je bilo pravilno parkirano na njegovem parkirišču. Fotografiral sem ga s telefonom, ko me je zagledal in vame vrgel kamen, nato pa mi je še razbil telefon," je povedal Danijel, ki je nato poklical policijo. Najbrž je imel lastnik svoje vozilo na parkirišču dlje časa in Denisu ni uspelo pobrati vse parkirnine, predvideva. 

Komentarjev 2
  • Scott 04:44 07.avgust 2013.

    Primitivni slovenčki pa še kar dol hodijo, čeprav je drugje bolje in ceneje, predvsem pa je gost(Slovenec), drugje spoštovan in cenjen.

  • Oxxo 19:46 06.avgust 2013.

    Slovenčki jim pa pridno eur nosimo...