Svet
3972 ogledov

Slovenci iz morja pri Hvaru rešili pilota

ostanki letala Hvar Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture
Športno letalo nemške registracije je strmoglavilo v morje.

Hrvaška agencija za preiskave letalskih, pomorskih in železniških prometnih nesreč (IAN) je potrdila, da je pri dalmatinskemu otoku Hvar strmoglavilo letalo tipa sila 450, v katerem je bil samo pilot, nemški državljan, ki je bil po padcu letala v morje lažje poškodovan. Do nesreče je prišlo nekaj pred 15. uro. 

Hrvaško ministrstvo za morje, promet in infrastrukturo je na svoji spletni strani sporočilo, da so pilota iz morja rešili člani posadke slovenskega plovila Maria. Prepeljali so ga v zdravstveni dom na Hvaru, kje so zdravniku ugotovili, da je utrpel lažje poškodbe.

Po preiskavi bodo objavili vzrok strmoglavljenja letala, ki naj bi letelo iz Dubrovnika proti Lošinju. Glede na to, da so bili vremenski pogoji ugodni, je možno, da je prišlo do tehnične napake na letalu ali napake pilota, ugibajo na Hrvaškem.

Iz hrvaškega centra za reševanje na morju so sporočili, da zaradi današnje nesreče ni bilo večjega onesnaženja okolja. Obenem so opozorili na previdnost v pomorskem prometu na območju nesreče zaradi morebitnih razbitin strmoglavljenega letala.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2