Svet
11 ogledov

Slovenci na pomoč Srbom

Poplave Planina Matej Škrlj
Prizadetim na srbskih območjih, ki so jih zadele uničujoče poplave, v pomoč tudi slovenski reševalci. Srbija Slovenijo zaprosila za pomoč.

V Srbiji je zaradi naraslih vodostajev rek in poplav evakuiranih že več kot 500 ljudi, na tisoče drugih pa je ostalo brez pitne vode in elektrike. Srbski mediji poročajo, da so poplavljena velika območja, ceste so neprevozne, oskrbovanje ljudi z najbolj osnovnimi potrebščinami je močno oteženo.

Kljub temu da se razmere umirjajo, so na terenu še vedno številne ekipe gasilcev in reševalcev. Danes srbskim kolegom na pomoč odhaja tudi 20 slovenskih usposobljenih reševalcev. Srbija je Slovenijo zaprosila za pomoč tako v obliki materialnih sredstev kot reševalnih enot.

V Srbiji ocenjujejo, da je osnovni vzrok uničujočih poplav naglo topljenje snega, zapadlega v prejšnjem tednu, pa tudi obilno deževje, ki je zajelo državo. Na nekaterih območjih so v zadnjih dneh razglasili izredno stanje, danes zjutraj na območju Osečine.

Materialna škoda vremenske ujme bo ogromna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.