Svet
15 ogledov

Slovenci varni?

“Zadnji primer, ki je zmanjšal letalski promet, je bil napad na Svetovni trgovin Žurnal24 main
Pri nas stopnja ogroženosti nizka, a vseeno določeni ukrepi.

“Policija je takoj po terorističnem napadu na moskovskem letališču sprejela konkretne ukrepe za dodatno zaščito potniškega prometa in določenih objektov,” nam je na vprašanje poslanca SDS Petra Verliča, ki se sprašuje, ali smo zaradi dejanja kakorkoli poostrili varnostne razmere na letališčih, avtobusnih in železniških postajah, odgovorila Katarina Kresal. 
Ministrica za notranje zadeve ocenjuje, da je teroristična ogroženost naše države sicer nizka, vendar spremlja varnostne razmere na območju države in sproti prilagaja intenziteto posameznih ukrepov, ki jih izvaja pri zagotavljanju varnosti.


Na letališču nič drugače
“Zaradi zadnjega terorističnega napada niso varnosti ukrepi nič strožji,” nam je povedala Brigita Zorec, tiskovna predstavnica Aerodroma Ljubljana. “V zadnjih letih smo prejeli nekaj anonimnih groženj in nanje tudi ustrezno reagirali,” je dodala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.