Svet
22 ogledov

Slovenci vozimo najbolj hitro

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Najhujši so Slovenci, pravita prometna policista, ki po Istrskem ipsilonu s civilnim avtomobilom lovita prehitre voznike.

Na istrskih cestah Slovenci pogosto kršijo hitrostne predpise, v reportaži Glasa Istre o lovljenju hitrih voznikov s pomočjo sistema Traffic vision (ekvivalent Providi slovenske policije) dejal Kristijan Grgorović.

V neoznačenem mercedesu razreda C s kolegom Ivanom Martanom prežita na voznike, ki se ne držijo omejitve 110 km/h na istrski hitri cesti. Nizozemci, Skandinavci, Nemci in Avstrijci so kulturni vozniki in se razen redkih izjem držijo hrvaških predpisov. Povsem drugače je s Slovenci, se strinjata. "Mudi se mi k zdravniku," je po njunih izkušnjah najbolj pogost izgovor za prekoračitev. Eden od dirkačev se je iz težav vlekel kar s svojo soprogo: "Žena ima visoko temepraturo in se mi mudi v Slovenijo k zdravniku."

Med tistimi, ki so stopili na plin prek vseh meja, je bil pred kratkim Slovenec s tunirano kio proceed, saj mu je sistem nameril hitrost kar 240 km/h. Njegov izgovor? Poklicala ga je mati in mu dejala, da se žar že hladi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.