Svet
8 ogledov

Slovenci za praznik dela preplavili Hrvaško

Dubrovnik HTZ
Slovenski turisti se tudi letos za 1. maj niso izneverili svojemu slovesu najštevilčnejših hrvaških gostov na začetku maja.

Na praznik dela je Hrvaško obiskalo 120.300 turistov, med njim je bilo tudi skoraj 48.200 Slovencev, je razvidno iz elektronske evidence turističnih obiskov e-visitor, ki jo vodi Hrvaška turistična skupnost (HTZ).

V nedeljo, 1, maja, je hrvaška turistična mesta kljub slabem vremenu obiskalo več kot 10.000 Hrvatov. Nemcev so našteli nekaj manj kot 9000, turistični delavci pa so zadovoljni tudi zaradi približno 8300 gostov iz BiH. Na petem mestu so bili Avstrijci z več kot 4350 obiskov, poroča STA.

Celotni rezultati prvomajskih praznikov na Hrvaškem še niso na voljo;je pa velika noč prinesla nekaj razočaranja, saj je bila po številu gostov slabša kot v lanskem letu, ko je naše južne sosede obiskalo 70 tisoč turistov. Slabši začetek pripisujejo vremenu in kljub temu računajo na dobro sezono, ko naj bi Hrvaško zaradi boljših varnostnih razmer obiskal tudi del gostov, ki je sicer nameraval potovati v Turčijo, Grčijo ali sever Afrike.

Nikoli toliko potreb po turističnih delavcih

Na Hrvaškem pred poletno sezono iščejo številne sezonske delavce; samo februarja so hrvaški turističnih ponudniki delo nudili 12 tisoč tako imenovanim sezoncem. Za primerjavo; v celotnem lanskem letu je kruh na ta način služilo 29 tisoč hrvaških delavcev.

Najbolj iskani so natakarji, kuharji, prodajalci, delavci pomožnih del ter čistilke in vozniki.

PREBERITE TUDI:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.